"Cine îndraznește, învinge" - Winston Churchill

A fuma un trabuc este, pentru mulți dintre fumătorii experimentați, echivalent cu sentimentul de cucerire pe care îl au exploratorii atunci când ating crestele munților. Finețea, tăria, aroma, forma și multe altele pe care le vom explica pe îndelete, fac parte dintr-un ritual menit sa relaxeze și să bucure simțurile celor care se vor aventura în descoperirea tutunului pur.

Un trabuc de calitate superioara se recunoaște după formă, miros si densitate. Cu cât e mai voluminos în diametru, cu atât tăria lui se intensifica; de aceea, pentru început, se recomanda ca trabucul să fie lung si subțire, pentru o intensitate moderată. Astfel de trabucuri oferă plăcerea unui fumat mai ușor, dar va permite să identificați mai ușor aromele conținute de amestecul frunzelor de tutun. Deși trabucurile cu un diametru generos vă permit să vă bucurați de experiența fumatului mai bine de o ora, e recomandat să începeți cu cele ușoare, pentru a vă bucura treptat de descoperirea aromelor diferite de tutun.

În mod sigur, a deveni fumător de trabucuri presupune costuri suplimentare, independent de costurile trabucurilor în sine. Din trusa de accesorii pe care un fumător adevărat trebuie s-o aibă la îndemână, menționăm: port-trabucul, ghilotina si bricheta specială. Trabucurile de o calitate superioară, recomandate și de noi, au costuri destul de ridicate, însă acestea sunt produse la care calitatea se reflectă in cost. Palpați trabucul pentru a descoperi eventualele denivelări și inspectați învelitoarea pentru urme de decolorare. Acestea sunt principalele moduri în care puteți verifica dacă trabucul pe care l-ați ales este de calitate superioară.

Până la urmă, a fuma un trabuc ține de relaxarea și bucuria personală, așa că, dacă veți fi atrași de acest viciu, este foarte important să vă simțiți confortabil cu alegerea facută. Alegeți-l pe acela despre care considerați că vi se potrivește, atât la atingere, cât și vizual, și nu vă grăbiți. Pentru că, la urma urmei, ar putea fi singurul viciu căruia îi controlați calitatea și care vă poate încânta aproape toate simțurile.

Inapoi la pagina principala